AutosoftAutosoft

Nieuwsarchief

Nederlandse rallytop aan de start bij de 6eAutosoft Vechtdal Rallysprint

Met nog minder dan één week te gaan voor de 6e editie van de Autosoft Vechtdalrallysprint van start gaat, heeft het organisatiecommité met pijn in het hart de beslissing moeten nemen om de proef Laar in Duitsland te laten vervallen. Ondanks alle inspanningen, in het bijzonder die van de Motor Sport Club Emlichheim, is het niet gelukt om de vergunning voor de proef in Duitsland op tijd rond te krijgen. Bijzonder zuur omdat de voorbereidingen bijna een jaar in beslag hebben genomen. Daardoor zal de wedstrijd bestaan uit twee klassementsproeven, waarvan de eerste proef drie keer wordt verreden en de tweede proef twee keer. Dit jaar staan voor de deelnemers de klassementsproeven Engeland en de vorig jaar nieuw voorgeschotelde proef Holtheme op het programma. Ten opzichte van vorig jaar is er wel een verandering aan één van de klassementsproeven aangebracht. Stichting Rallysport De Vechtstreek hoopt daarmee de deelnemers weer een weergaloos evenement aan te kunnen bieden.

Op dit moment is het aantal inschrijvers de 80 ruim gepasseeerd. Onder de inschrijvers vele bekende namen uit de Nederlandse rallysport. Kuipers, Van Loon, Temmink, Van Eldik, ten Brinke en titelverdediger Huzink komen aan de start. Ook oud Nederlands kampioen Jan van de Marel zal met zijn Porsche Carrera GT3 aan de start verschijnen. De aanblik en het brute geluid van deze auto doet van menig autosportliefhebber het hart sneller kloppen.Ook is de organisatie blij verrast met de inschrijving van Coen Vink. Na jaren van afwezigheid in de rallysport, maakt hij op 19 juni in de Vechtdal Rallysprint met een Subaru 555 zijn rentree in de Nederlandse rallysport. Uiteraard kan het publiek ook veel spektakel verwachten van de andere deelnemers.Aan de start zullen ook enkele bekende lokale matadoren aan de start verschijnen, de bekendste zijn Andre Bouwmeester met Kimberley Hansen op de hotseat en Johan Goverts.Wie Goverts de note’s zal voorlezen is nog niet bekend.De coureurs met de achterwiel aangedreven auto’s (BMW, OPEL, VOLVO) staan bekend om hun dwarse rijstijl. Wellicht soms wat minder snel, maar voor de toeschouwers oogstrelend om te zien.

Om alles in goede banen te leiden komen uit het hele lande een paar honderd officials om de helpende hand te bieden. Zonder deze vrijwilligers is het niet mogelijk een evenement van een dergelijke omvang te organiseren. Uiteraard zal ook onze officialvereniging RSOV de organiserende Stichting Rallysport De Vechtstreek ondersteunen door hun handen flink uit de mouwen te steken.Het organisatiecommité is verguld met de ondersteuning die Hardenberg Promotie geboden heeft.Hardenberg Promotie heeft ondermeer voor de dranghekken gezorgd die nodig zijn bij het aanstaande evenement.

De start van de 6e Autosoft Vechtdalrallysrpint vindt plaats op zaterdag 19 juni om 13.30 uur op het parkeerterrein van de evenementenhal in Hardenberg. Van daar zullen de equipes vertrekken naar de eerste klassementsproef. De eerste deelnemer wordt om 17.20 uur aan de finish verwacht op het serviceterrein, dat is ingericht op het parkeerterrein van de Evenementenhal in Hardenberg. Tussen de klassementsproeven door komen de coureurs voor het servicen van hun bolide terug op het serviceterrein bij de Evenementenhal. Voor wie wil weten waar de klassementsproeven worden verreden is er een informatiepakket te koop op het serviceterrein in Hardenberg, bij Shell Station Oostendorp in Ommen, Shell Tankstation Mastebroek in Hardenberg en bij Mommeriete Service in Gramsbergen. Het informatiepakket bestaat onder meer uit een programmaboek, een deelnemerslijst en een attentie. De prijs van het informatiepakket bedraagt slechts € 5,00. De toegang op de klassementsproeven is vrij.

Net zoals verleden jaar zijn we weer te gast in een prachtige agrarische omgeving. Veel gewassen zijn momenteel in volle bloei. Daarom vragen wij alle aanwezigen, toeschouwers, fotografen en officials met klem zich niet in de gewassen te begeven! Anders zet men voor de toekomst de vergunningen voor ons rallysportevenement op het spel.

Bron: Persdienst Stichting Rallysport de Vechtstreek

Foto Bert Kamp

2837_NL_Huzink2009-3 (Small)